Kuş yuvası gibi gerçekten demi?:)) Ne isimler koyuyoruz biz hanımlar pastalarımıza,böreklerimize:)) Mutfak aşkı olsa gerek ,bu tür isimler koyarak,mutfak sevgimizi dile getiriyoruz:))) Her zaman ki gibi uzunca yazılar yazamayacağım,çünkü zaman kısıtlı hemen tarifime geçeyim ,tarif diye seslenen hanımlar mı var ?:)))
Bugün cuma ,bütün müslüman kardeşlerimin cumasını kutluyorum. Allah'ım bütün isanların duasını kabul etsin ...........
Sevgilerimle....
MALZEMELER;
4 adet yufka.
SOS İÇİN MALZEMELER;
Yarım su bardağı süt,
2 yemek kaşığı yoğurt,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağı.
İÇ MALZEMESİ
2 adet sivri biber,
400 gr. kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 adet domates,
5-6 dal maydonoz,
Sıvı yağı,tuz,karabiber,pul biber.
ÜZERİ İÇİN;
3 adet orta boy domates,
1 dışına sürmek için yumurta sarısı.
İÇ MALZEMENİN YAPILIŞI;
1-Kıyma tencereye alınır yağsız bir şekilde kavrulur.
2-Sıvı yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip 3 dk. sotelenir.
3-İnce kıyılmış yeşil biber ve kırmızı biber eklenerek 3 dk. daha sotelenir.
4-Salça eklenilir ve karıştırılır.
5-Baharatlar katılıp ocaktan alınır. En son ince kıyılmış maydonoz katılır.
YAPILIŞI;
1-Tezgaha serilmiş yufkaya süt,yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karışımı sürülür.
2- Sekiz üçgen parçaya bölünür.
3-Sigara böreği sarar gibi sarılıp,uç kısmından dört parmak kadar pay bırakılır.
4-Sarılan kısım ortada birleştirilir .
5-Ortadaki çukur kısma iç harç konulur.
6-Üzerlerine domates dilimleri ve biberler yerleştirilir.Yumurta sarısı sürülür.
7-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
8-Piştikten sonra üzerlerine kaşar rendesi dökülür ,kaşarların erimesi için tekrar fırına verilir.Kaşarlar eriyince fırından alın ve sıcak servis yapın.
Bu böreği sucukluda yapabilirsiniz. Sucuk,kaşar rendesi.....
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder