KIYMALI RULO BÖREK






           Değişik bir börek oldu. Kıyma pişmedi yufka ile fırında pişti. Bu böreğin tadını  ben kıymalı pideye benzettim .

        MALZEMELER;

ÜZERİ İÇİN;

150 gr . kaşar peyniri.

3 adet yufka.

 İÇ MALZEMESİ;

   200 gr. kıyma,
   3 adet kuru soğan,
   3 adet taze soğan,
   4 adet çarliston biber,
   3 adet domates,
   Tuz,karabiber,
   Bir kahve fincanı sıvı yağı,
   1 yemek kaşığı salça.

    SOSU İÇİN;

 120 gr. margarin erimiş olacak,
 Yarım su bardağı su,
 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt.

     YAPILIŞI;

* Yufkalar yağlanmış tepsiye yayılır.
*Üzerine hazırladığınız sosu sürün,ikinci ve üçüncü yufka içinde aynı işlemi yapın. 3 yufkayı bu şekilde bitirin.
*Üzerine iç konulur yayılır. 190 derecelik fırında pişirin. Soğusun ve rulo sarın.Dilimleyin.Üzerine kaşar peyniri dökün. Fırına tekrar verin ,kaşarlar eriyince alın.Sıcak servis yapılır.

       NOT;iç malzemesi çiğ olarak konulur....

             AFİYET OLSUN.
































 Rendelenmiş kaşar üzerine dökülecek....











0 yorum:

Yorum Gönder