Değişik bir börek oldu. Kıyma pişmedi yufka ile fırında pişti. Bu böreğin tadını ben kıymalı pideye benzettim .
MALZEMELER;
ÜZERİ İÇİN;
150 gr . kaşar peyniri.
3 adet yufka.
İÇ MALZEMESİ;
200 gr. kıyma,
3 adet kuru soğan,
3 adet taze soğan,
4 adet çarliston biber,
3 adet domates,
Tuz,karabiber,
Bir kahve fincanı sıvı yağı,
1 yemek kaşığı salça.
SOSU İÇİN;
120 gr. margarin erimiş olacak,
Yarım su bardağı su,
3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt.
YAPILIŞI;
* Yufkalar yağlanmış tepsiye yayılır.
*Üzerine hazırladığınız sosu sürün,ikinci ve üçüncü yufka içinde aynı işlemi yapın. 3 yufkayı bu şekilde bitirin.
*Üzerine iç konulur yayılır. 190 derecelik fırında pişirin. Soğusun ve rulo sarın.Dilimleyin.Üzerine kaşar peyniri dökün. Fırına tekrar verin ,kaşarlar eriyince alın.Sıcak servis yapılır.
NOT;iç malzemesi çiğ olarak konulur....
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder