PAMUK PRENSES PASTASI
Çok şirin bir pasta oldu bende ismini pamuk prenses koydum. Tam kız çocuklarına uygun bir pasta......
MALZEMELER; Kelepçeli kalıp ( 24-26-28 olabilir )
5 yumurta,
250 gr. un,
130 gr. toz şeker,
125 gr. un,
25 gr. pata katkısı,
10 gr. kabartma tozu,
10 gr. vanilya.
ARA KREMASI;
500 gr. süt,
2 yumurta sarısı,
100 gr. toz şeker,
20 gr. un,
20 gr. mısır nişastası,
1 paket vanilya,
40 gr. beyaz çikolata.
ÜZERİ İÇİN;
3 paket krem şanti .1 su bardağı sütle çırpılır .Veya;
(2 su bardağı kremşanti kullanacaksanız; 2 su bardağından iki parmak eksik sütle çırpın).
PASTANIN YAPILIŞI;
*Krema için çikolata hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir.Ocaktan alınacağı sırada 40 gr.beyaz çikolata eklenir ve sürekli karıştırılır,çikolata eritilir. Kenarda soğumaya bırakılır.Üzeri kremanın kabuk tutmaması için arada karıştırılır.
*Krem şanti çırpılır ,buzdolabında 1 saat soğutulur.
*Pandispanya için tüm malzemeler çırpma kabına alınır ve 7 dk. çırpılır.
*Tepsinize önce aleminyum folya sonra yağlı kağıt serin. Kelepçeli kalıbı koyun ve üzerine ,pandispanyanızı dökün. Yayın spatula ile eşit bir şekilde.Sonra etrafını yağlı kağıt ve aleminyum folya ile sarın alta yaymıştınız daha önce.
*170 derecede pişirin ve 4 saat dinlendirin.
YAPILIŞI;
*Pandispanyanızı 3 eşit parçaya bölünür .
* İlk patı alın ve önce pasta kreması sürülür.Üzerine ,framboaz ve şanfıstığı çikolatalı drajelerden konulur.Tüm katlara bu işlem uygulanır.
*Pasta palet yardımı ile krem şanti ile bolca sürülerek kaplanır.Buzdolabında yarım saat toparlanması için bekletilir.
*Buzdolabından çıkartılan pastanın üzerine krem şantiyi krema sıkma torbasına koyup ucuna duy takıp şekil verin. Rendelenmiş çikolata dökün. Kenarlarına hazır rulo gofret ile süsleyin.Etrafını kurdele ile süsleyin.
*Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder