TAVUKLU MANTARLI TEL ŞEHRİYE SALATASI





               Bu salatanın içerisinde yok yok :))) O yüzdende çok lezzetli oldu.Ne kadar malzeme çeşiti çok olursa o yaptığınız iş o kadar lezzetli oluyor kanaatindeyim. Tabikide fazlada abartmadan :))))

          MALZEMELER;

2,5 su bardağı tel şehriye,
2,5 su bardağı kaynamış su,
Yarım tavuk göğüs eti,
4-5 dal taze soğan,
250 gr. mantar,
Yarım demet maydonoz,
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber,
1 su bardağı mısır konserve,
1,5 su bardağı kornişon turşu,
Tuz.

  SOSU İÇİN;

Sıvı yağı,Sumak, Nar ekşisi, Yarım limon suyu ,tuz.

   YAPILIŞI;
1-Tel şehriyeler sıvı yağında kavrulur.2,5 su bardağı kaynayan suyu ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.Altını kapatın demlensin.
2-Haşlanmış gögüs etlerini didikleyip tel şehriyeye ekleyin.
3-Yarım limonla haşlanmış mantarlarınızı ilave edin.
4-İnce kıyılmış taze soğan,dereotu, ve maydonozları katın.
5-İnce kıyılmış kornişon salatalık turşusu,mısır, ve közlenmiş biberleri ekleyin karıştırın.
6-Ayrı bir kapta zeytinyağı ,sumak,nar ekşisi, tuz ve limon suyu ile bir sos yapıp salatanın üzerine gezdirin.

           AFİYET OLSUN......





      Tel şehriyeyi kavurun....

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Tel şehriye dinlesin ve diğer malzemeleri ekleyin.


0 yorum:

Yorum Gönder