Pasta bittikten sonra buna ne isim koyum derken aklıma kara kız geldi:))) Çok sevimli bir pasta oldu. Buyurun tarifime.....
MALZEMELER;
Pandispanyası İçin;
4 adet yumurta,
175 gr. toz şeker,
100 gr. un,
25 gr. mısır nişasası,
20 gr. kakao,
50 gr. sıcak su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
1.Kreması İçin;
1 kutu krema ( 200 gr.),
1 poşet kakaolu krem şanti,
1 çay bardağı süt,
200 gr. bitter çikolata .
2.KREMASI;
2 poşet kakaolu kremşanti. Tariften 2 su bardağı eksik süt koyun . Bu kremşantinin kalanı ile üzerinin süsünü yaptım.Krema sıkma torbasına duy takıp minik minik üzerine desenler yaptım.
KREMANIN Hazırlanışı;
1- Krem şanti ile süt çırpılır.
2-Üzerine krema eklenir ,çırpmaya devam edilir.
3-Benmari usulü ile eritilmiş çikolata eklenir çırpılır mikserle.
4-Dolapya 1 saat beklettikten sonra kullanılır.
ARALARINA; çikolata parçaları,framboaz, çikolatalı şanfıstığı drajeleri.
HAZIRLANIŞI;
Pandispanya;
1-Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Kesinlikle bezazuna sarısı bir damla dahi kaçırlmaz yksa pandispanyanız iyi olmaz.
2-Akları beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
3-Başka bir kapta sarıları ve şeker çırpılır.
4-Su ilave edilip 3-4 dk. daha çırpılır.
5-Üzerine elenmiş un,nişasta,kakao,vanilya ve kabartma tozu eklenir.
6-Spatula ile karıştırılır.Son olarak yumurta beyazları eklenir,spatula ile karıştırılarak yumurtanın köpüklerinin sönmemesine dikkat edilir.
7-24 cm. kalıba konularak 175 derecede 50 dk. pişirilir.
8-Fırından alınılr ve soğutulur.
9-3 parçaya ayrılır ve alt kata vişne suyunun 1/3 'ü ıslatılır.
10-Üzerine krema sürülür.Framboaz parçaları,şanfıstığı drajesi, çikolata parçaları konulur.Kakaolu kremşanti olan ikinci kremamız sürülür.
11-Pandispanyamızın ikinci ve üçüncü katınada aynı işlem yapılır.
12-Her tarafına eşit kremayı sıvayın.
13-Üzerine erittiğiniz bitter kuvertür çikolatayı dökün aşağı doğru aksın.
14-Donması için 1 saat bekletin. Daha sonra kakaolu krem şantinizi duy ucu taktığınız krema torbasına koyun üzerine şeklini minik minik etrafına yuvarlak şeklini verin .
15-Beyaz fildişi çikolatayı eritin ve krema sıkma torbasına koyun üzerine ince şeritler sıkın.
16-6-7 saat buzdolabında dinlendirin.
AFİYET OLSUN.....
Benmari 200 gr. bitter kuvertürü pastamınüzerien döktüm ve kenarlarına akmasını sağladım.
şahane bır pasta olmus elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)))
YanıtlaSil