Bu salatanın özelliği,kahvaltıda veya meze olarak kullanılır. İçerisinde bulunan cevizden yağ, maydonoz ve soğanda c vitamininden omega 6 yağ asidi bulunur. Zeytin ve zeytinyağı içinde bulunan yağ asitlerinin çoğu tekli doymamış yağdır.Tekli doymamış yağlar kolestrol içermezler.Bundan dolayı zeytinyağı kandaki kolestrol ornanını yükseltmekte ,tam tersine kontrol altında tutmaktadır.
Bu salatanın püf noktası; Tuz eklenmez. Zeytinde tuz olduğu için.
MALZEMELER;
300 gr. doğranmış yeşil zeytin,
2 adet kırmızı biber,
1 paket mısır konservesi,
10 adet ceviz,
1/2 maydonoz,
5 adet taze soğanın beyaz kısmı.
SOS İÇİN;
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı sirke,
Yarım limon suyu.
HAZIRLANIŞI;
1-Yeşil zeytin bol su ile yıkanır.
2-Kırmızı biberler küp küp doğranır (arzuya göre kavura bilirisniz sıvı yağda veya çiğden kullanın),
3-Taze soğanı ince kıyın.
4-Sarımsakları ince doğrayın.
5-Maydonoz ince doğranır ve sos çırpılır.İri kıyılmış cevizlerle beraber karıştırılır.
6-Konserve mısırın suyu süzgeçten süzülür .Mısır diğer malzemelere eklenir.
7-Bütün malzemeyi karıştırın ve servis tabağına alın.
AFİYET OLSUN.......
Resim yazısı ekle |
0 yorum:
Yorum Gönder