ACILI EKMEK
Sıcacık yemek daha bir lezzet katıyor acılı ekmeğe. Kahvaltılarınızda yapabileceğiniz bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim ,şimdiden afiyet olsun........
MALZEMELER;
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı sıvı yağı,
2 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket yaş maya.
Alabildiğince un.
ÜST HARCI;
250 gr. çökelik peyniri,
2 - 3 yemek kaşığı kekik,
2 adet kuru soğan,
1 adet domates,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 adet domates,
3 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı susam,
1 yemek kaşığı çörek otu,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kişniş,
1 çay kaşığı kimyon.
YAPILIŞI;
1-Maya ılık suyla karıştırılır ve biraz eriyip kabarması beklenir.
2-Ilık süt, sıvıyağı ,şeker ,tuz bir kaba koyulup karıştırılır ve ardından maya ilave edilir.
3-Un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur.Ve hamur mayalandırlımaya bırakılır.
(Mayalanma işlemi ortamın ısısına göre değişir).
4-Bir tencerede incecik doğranmış soğanlar sıvı yağı ile kavrulur.
5-Biber ve domates salçası eklenir ve 3 dk. kavrulur.
6-Domatesler çok küçük doğranır.Tencereye eklenir.
7-Karabiber ,kimyon,kişniş,susam,çörek otu ,kekik eklenir.Ocaktan indirilir.Ve arkasından peynir konur.
8-Hamur mayalandığında yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.
9-Fırın tepsisine bezeler yerleştirilir.Üzeri parmak yardımıyla bastırlılr.Açılır.
10-Kavurduğumuz iç harcı açılan bezelerin üzerine birer kaşık konulur.Her tarafına harç sürülür.
11-180 - 200 derecelik fırında pişirilir.Üzeri kızaran acılı ekmekler fırından çıkartılıp servis edilir.
AFİYET OLSUN..........
0 yorum:
Yorum Gönder