Pasta görünümünde olan bir salata çeşitidir.. Üç aşamada hazırlanır.Patatesleri kabukları ile haşlayın ki vitaminleri gitmesin.Aynı teknikle tek kişilik ve farklı sunumlar yapabilirsiniz. Üzerine bol sarımsaklı yoğurtla sos hazırlayıp servis edebilirsiniz.Prenseslere laik bir salata oldu ,ismini ben koydum.Siz prensesler buyun tarifime....
MALZEMELER;
600 gr. pancar turşusu,
7 -8 adet havuç,
7-8 adet haşlanmış orta boy patates,
2 adet kuru soğan ,
Tuz, karabiber,pul biber.
ÜZERİ İÇİN;
1 adet rendelenmiş havuç,
Maydonoz,
4 yemek kaşığı , sarımsaklı yoğurt. Üzerine isterseniz bolca sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
YAPILIŞI;
1-Haşlanan patateslerin kabukları soyulup ezilir.
2-Tavanıza sıvıyağ konulup ince kıydığınız kuru soğanlarınızı kavurun.Ezilmiş patateslerinizi koyun kavurun.Baharatlarını atın ve ocaktan alın.
3-Ayrı bir kapta sıvı yağı koyun ve kuru soğanı ocakta kavurun.Rendelenmiş havuç katılır. 2-3 dakika kavrulur.Ocaktan alınıp tuz ve baharatları katılır.
4-Pancar turşuları dendelenir ve suyu süzülür süzgeçte bekletilir.
5-Silikon kalıbınızın en altına patatesli harcınızın yarısını sıkıca yayın.Daha sonra pancar karışımını sıkıca yayın . Üzerine havuçlu karışımı sıkıca yayın. En son tekrar patatesli karışımı yayın. 2 saat bekletin. Kalıbınızı servis tabağınıza ters çevirin.
6-Üzerine yoğurtlu sarımsak sosunuzdan ekleyin.
7-Üzerini süslemek için rendelediğiniz havuç ince bir tülbent yardımı ile suyu sıkılır.
8-Elde ettiğiniz havuçları süsleyin kenarlarına maydonoz yaprakları yerleştirin.
9-Dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder