Yaz geldi artık,bu tür pastalar buzdolabından çıkartılıp soğuk tüketebilinir.
MALZEMELER;
FRAMBOAZ MOUSSE İÇİN;
200 gr. framboaz ,
200 gr. şeker,
400 gr. hopla krema,
5 yaprak jelatin.
FRAMBOAZ SOS İÇİN;
3 yemek kaşığı framboaz hazır sos.
ALT TABANI;
1 paket eti burçak büsküvi,
50 gr. tereyağı.
TABANININ HAZIRLANIŞI;
Etiburçak büsküviler robotta toz haline getirtilir.İçerisine eritilmiş tereyağı karıştırılır.Çemberinize yağlı kağıt yerleştirin.Tabanınızı yerleştirin soğusun.
HAZIRLANIŞI;
1-Yaprak jelatini 2 su bardağı geniş bir kaba alıp yumuşaması için yarım saat bekletelim.
2-Kremamızı koyulaşıncaya kadar mikserimizle bol çırpalım kenara alalım.
3-Framboazı ve şekerimizi erimesi için geniş bir kaba koyup karıştıralım. Ocakta hafif ılıtalım şekerler erisin.
4-Jelatini suyundan süzüp suyunu atalım.Kalan posasını ,(3 numaraya)framboazlı şekerli karışıma dökelim. Ocakta jelatin eriyinceye kadar karıştıralım.Kaynamasın bu karışım.Soğuması için kenara alalım.
5-Soğuyan framboazlı karışımlı jöleye ,çırptığımız kremamızı ekleyelim.Mikserle çırpalım.Framboaz moussemiz hazır.
6- Etiburçak büsküvilerinizin üzerine Framboazlı Moussemizi dökelim.
7-Üzerini streçleyim buzdolabında 6-7 saat dinlendirelim.
8-Pastamızın üzerine framboaz sosu dökelim. Ben hazır kullandım.
9-Pastamızın üzerine ve kenarlarını beyaz ve bitter çikolata ile süsleyelim.En son 3 adet framboaz koyalım.
AFİYET OLSUN......
Kremayı çırpın köpürsün.
Nasıl leziz gözüküyor. Hımmmm :))
YanıtlaSil