ARNAVUT BÖREĞİ


  
               Arnavut böreğini çok sevdim. Daha önce hiç yememiştim. Arnavut arkadaşımın özel tarifidr. Bu böreğin özelliği kat kat açılıp,ara katlarına yağ konulup tekrar açılmasıdır. Biraz zahmetli bir iş olduğu içinmidir bilmem  çok lezzetli bir börek oldu....

              Bu gördüğünüz resimde iki tepsi börek vardır.Kesilip üst üste yerleştirildi.

MALZEMELER;

1 çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı su,
Aldiği kadar un,
1 tatlı kaşığı tuz.

     Süt , sıvıyağı, yoğurt, su , tuz  karıştırılır. Un eklenir ve  sert ve özlü bir hamur yoğurulur. 15 - 20 dkç dinlendirmek için üzeri kapatılıp bekletilir. 

   ARA KATLARI İÇİN ;

250 gr. margarin (erimiş ),,
1 çay bardağı sıvı yağı.

      İÇ HARCI;

 750 gr. kıyma,
1 adet kuru soğan,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
Tuz,
1/2 yemek kaşığı salça,
Pul biber,
Karabiber.

           Yağ tavada kızdırılır ,soğan ince kıyılır ve kavrulur. Kıyma eklenir karıştırılır.Kavrulan harca , tuz ,ve baharatları eklenir. Soğuması için kenara alınır.


         HAZIRLANIŞI;

1-Hamur 20 bezeye ayrılır.
2-Bezeler tabak büyüklüğünde açılır, aralarına erimiş margarin ve sıvı yağı sürülür. En son kata yağ sürülmez, 10 kat üst üste konulur. Tekrar hamur açılır. Tepsi büyüklüğünde olacak. Arasına kıymalı iç harcı konulur. 
4-Diğer 10 hamur içinde aynısı yapılır. Tepsi büyüklüğünde açılır. Ve kıymalı iç harcın üzerine  yerleştirilir.
5- Kenarları kıvrılır. Üzerine bolca yağ sürülür. 190 derecede üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kare kesilir.

                                 AFİYET OLSUN.......














0 yorum:

Yorum Gönder