EKMEK (Keten Tohumlu)
MALZEMELER;
3,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı ılık su,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
1 paket kuru maya,
1 yumurta.
İÇ MALZEMESİ; Arzu ederseniz içerisine iç koyabilirsiniz bu ekmek sade oldu. Kıymalı, peynirli,patatesli....
YAPILIŞI;
1-Hamur yoğurulur ve 40 dk. dinlendirilir.
2-Mayası geleb hamuru ,yuvarlak parçalar yapıp üzerini bezle kapatıp tekrar mayalanması için bekleyin.
3-Hamur mayalanadıktan sonra,yuvarlak bezeleri alın tekrar elinizle yuvarlayın ve içerisine ne isterseniz koyun ,peynirli maydonoz ,patatesli harç,kıymalı harç..... Sonra şeklini verin ve
keten tohumuna bulayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
AFİYET OLSUN......
0 yorum:
Yorum Gönder