Bülbül Yuvası tatlısını ,Kıbrıs'ta arkadaşım Fatma Nur'dan öğrenmiştim. Kendisi Trabzonlu Kimya öğretmeni idi. Birbirimiz kaybettik ama unutmadım arkadaşımı. Seneler öncesi yapmıştım bugün aklıma geldi yapmak istedim sonuç harika oldu.Kıbrıs'ta , Girne'de 3 yıl kaldık. Unutamadığım dostlarım oldu. Bütün işimizi arkadaşlarımla birlikte yapardık ; deniz,kahvaltı,kahve,gün,doğum günleri,geceler,eğlenceler,çocukların gezmeleri......
Unutamadım o güzellikleri......
Anlatılmaz yaşanır.....
MALZEMELER;
Hamuru;
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 adet yumurta,
1 yemek kaşığı sirke,
1 adet kabartma tozu,
Bir çimdik tuz,
Yeterince un.
Hamurunuzu yoğurun .30 dk. dinlenmesi için kenara alın.
Şerbeti;
3 su bardağı su,
3 su bardağı şeker,
7 - 8 damla limon suyu.
Bu malzemeleri tencereye koyun kaynasın. Şerbetiniz olduktan sonra soğuması için kenara alın. Şerbet soğuk , tatlı sıcak olacak.
Açmak İçin;
1 kase buğday nişastası.
Süslemek İçin;
Şan fıstığı.
Üzeri İçin;
100 gr. tereyağı,
Yarım çay bardağı sıvı yağı.
YAPILIŞI;
1- Hamurunuzu 5 eşit parcaya bölün. Her bir bezeyi nişasta ile açın. Açtığınız bezeyi ikiye kesin. Kestiğiniz yarım olan yufkanızı oklava ile sarın. Sarılı olan yufkayı her iki taraftan büz dürün ve 3 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz büzülmüş yufkalarınızı yuvarlak sarın . Tepsinize dizin. Her beze için bu işlemi tekrarlayın.
2-Tereyağı ve sıvı yağınızı kızdırın tatlınızın üzerine eşit bir şekilde gezdirin.
3-Önceden ısıtığınınız 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.
4-Fırından çıkartın soğuk olan şerbeti üzerine gezdirin.
5-Dövülmüş şan fıstığı ile üzerini süsleyin.
AFİYET OLSUN....
Soooo delicious!
YanıtlaSilhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Merhaba canm..bu akşam bende yaptım güzel oldu , oklavam biraz daha ince olsaydı daha şık olurdu..bir dahakine daha şık yapmalıyım..bir de süt yerine yoğurt kullandım ben..yine de güzel oldu..inşlh beğenirler..kayın valideme getireceğim..bakalım beğenecek mi..:) sevgiler..ve iyi bayraamlar
YanıtlaSilÇok başarılı. Ellerine sağlık. Süper.
YanıtlaSil