Kıbrıs'ta yaşadığımız yıllarda hep hazır alırdım.Türkiye'ye dönünce o lezzeti yakalamak için kendimce böyle bir tarif uydurdum. Normalde mayalı yapılır. Ben bu sefer işim acele olunca , kabartma tozu ile yaptım. Buyurun tarifime....
MALZEMELER;
1 çay bardağı sıvı yağı,
2 çay bardağı yoğurt,
1 yumurta sarısı üzerine sürülecek , akı içerisine,
Yeterince un,
1 kabartma tozu,
Yeterince tuz,
1 çay bardağı çekirdekleri alınmış zeytin,
1 adet ince kıyılmış kuru soğan.
ÜZERİ İÇİN;
Çörek otu, ay çekirdeği içi.
HAZIRLANIŞI;
1-Geniş bir kaba sıvı malzemeleri koyun sonra unu ilave edip, poğaça hamuru elde edin. En son zeytin ve kuru soğanı karıştırıp yuvarlak şekil verin.
2-Yağlı kağıtınızın üzerine dizin. Yumurta sarısı ,çörek otu ve ay çekirdeği ile süsleyip önceden ısıttığınız fırında pişirin. 200 derecede......
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder