Papaya meyvesi tam oldun değildi. Bu tam reçellik diye işe koyuldum.2 elma katayım ,hadi taze zencefil rendeleyim derkne bu harika reçel meydana çıktı.....
MALZEMELER;
2 adet papaya meyve,
2 adet rendelemiş kabukları soyulmuş papaya meyvesi ,
Yarım çay kaşığı taze zencefil rendesi,
1 çay kaşığı tarçın,
6 adet karanfil,
Yarım çay bardağı su (reçele su koymam normalde fakat meyvenin pişmesi için koymak zorunda kaldım)
2, 5 su bardağı şeker.
1-Papaya meyvesinini kabuğunu soyup içerindeki çekirdekleri çıkartıp, kare doğrayın. Diğer malzemeleride ekleyip 2 saat tencerede bekletin.
2- Şekeri eriyen reçelinizi ocakta kaynatın.Papaya meyvesi yumuşayıp (çokta yumuşaöıyor) reçel kıyamını alınca ocaktan alın . Kavonza boşaltın.
AFİYET OLSUN.....
Papaya, Güney Amerika kökenli olan, armut biçiminde egzotik bir meyvedir. Papaya mevyesinin içi yumuşak ve suludur. Bu etli kısım papayanın çeşidine göre kırmızı, pembe ve turuncu olabilir. Papayanın ortasındaki oyuk bölge siyah çekirdeklerle doludur.
Papaya’nın meyvesi harici çekirdekleri de yenebilir, çekirdeklerin keskin ve baharatlı bir tadı vardır. Bu çekirdekler öğütülebilir ve yemeklerde baharat yerine de kullanılabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder