PİZZA (Zencefil Soslu)
Bağışıklık sistemimizin kuvvetli olması için zencefili kış aylarında çok kullanırım pizzayada arada koyarım fakat sizlerle ilk defa paylaştım. Yazdan yaptığım domatesli , kırmızı biberli sosuma kışın zencefil rendeleyip hamurun üzerine sos olarak kullanıyorum .Buda benim atmosyon bir sos tarifim zencefil sos....
MALZEMELER;
Hamur İçin;
1 su bardağı süt,
1/2 su bardağı sıvı yağı,
1 adet yumurta,
1 adet Dr. Oetker kuru maya,
Tuz,
Yeterince un,
İç Malzemesi;
100 gr.Salam,
150 gr. sosis,
150 gr. sucuk (ince doyradım),
1 su bardağı haşlanmış mısır.
Sos;
1,5 çay bardağı Zencefilli domatesli kırmızı biber sosu : yazdan hazırladığım domatesli kırmızı biber sosumun içerisene 1 çay kaşığı zencefil rendeleyip karıştırıyorum ve hamurun üzerine yayıyorum.
YAPILIŞI;
1-Hamuru mayalayın ve yağlı tepsiye yayın,
2-Üzerine zencefilli sosunuzu yayın.
3-Salam ,sosis, sucuk, mısır sıra ile yayın.
4- 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilıyınca servis yapın.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder