Taze hindistan cevizini kırmakta ve ve çıkartmakta zorlansamda sonucu çokkkkkk güzel oldu :)) Ben biraz fazla iri bırakmışım . Siz dilerseniz rendenin ince kısmı ile rendeleyin......
MALZEMELER;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında),
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında),
150 gr. tereyağı (eritilmiş ve ılınmış olmalı, isterseniz katı yağıda kullanabilirsiniz ben tereyağı kullandım),
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 adet rendelenmiş taze hindistan cevizi
1 limon kabuğu rendesi (aroma vermesi için),
2 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı un.
Üzeri İçin ;
Ceviz kırıkları .
YAPILIŞI;
1-Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar mikserinizle çırpın.
2- Tereyağınızı , sütünüzü ,limon kabuğunu ekleyin mikserinizle çırpın.
3-Un ,kabartma tozu,vanilyanızı eleyin ve sıvı karışıma ekleyin. En son rendelediğiniz taze hindistan cevizinizi ekleyin ve karıştırı,
4-Kalıbı ben hazır kullandığım için yağ ve unlamadım. Siz kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın. Kekinizi kabınıza boşaltın. Üzerine cevizinizi dökün.
5-Önceden ısıttığınınız 180 derecelik fırınınızda 40 - 45 dk. pişirin.
6-Fırından çıkarttığınınız kekinizi soğuttuktan sonra kalıbından çıkartın. Keserek servis yapın.
AFİYET OLSUN....
Hindistan cevizi
Geçmişi 15 milyon yıl öncesine kadar dayanan Hindistan cevizi meyvesi orjini bilinmese de Güney Amerika ve Güney Asya kökenli olduğu düşünülen bir meyvedir. Yaşken yeşil bir kabukla kaplı olan Hindistan cevizi kurudukça kahverengi bir kabukla kaplanır.
Kabuğu kırılıp içine ulaşıldığında ilk olarak çok besleyici ama kalori değeri düşük olan Hindistan cevizi suyuna ulaşılır. Bu su Hindistan cevizi sütü ile karıştırılmamalıdır. Süt Hindistan cevizinin etli kısmı ezilerek elde edilir. Suyu boşaltıldıktan sonra oldukça tatlı ve lezzetli olan etli kısıma ulaşılır. Bu beyaz renkli etli kısım yenilebilir.
Faydaları
Reflü hastalığı etkisini azaltır, mide ağrılarına iyi gelir, idrar söktürücü etkisi vardır, ağız kokusuna iyi gelir, felç ve titreme üzerinde olumlu etkisi vardır, sütüyle yapılacak bakım saçlara iyi gelir, kilo almak isteyenler için yüksek kalori değeriyle faydalıdır, kusmaya ve ishale iyi gelir.
Bunları Biliyor muydunuz?
Suyunu boşalttığınız Hindistan cevizini kabuğunu kırmadan önce, 180 derecede ısıtılmış bir fırında kısa bir süre bekletirseniz kabuğun etli kısımdan ayrılması kolaylaşır.
Ellerinize Sağlık çok nefis görünüyor kekin her çeşidini ailece çok seviyoruz. takibime aldım bende beklerim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık .Anne keki gibi var mı..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
YanıtlaSil