Ben makarnamı , İtalyanlar gibi Al Dente kıvamında pişiriyorum.7 dk. lık bir süre. Harika oluyor.
Al Dente kıvamını Uluslar arası yemek yarışmasında İtalyan Gusto şeften öğrenmiştim. O yarışmada İtalyan makarnamla üçüncü olmuştum.O günüde hatırlamış oldum:))
https://www.youtube.com/watch?v=PZ8dO3JBVT0
Youtube ; ''Paypal Gurme Bloggerler Yarışması '' yazarak izleyebilirsiniz:) Çok eğlenceli bir gün geçirmiştim...
MALZEMELER;
Yarım paket Penne Rıgate Kalem makarna,
100 gr. Roka,
2 diş sarmısak,
100 gr. lor peyniri,
100 gr. krema,
6 yemek kaşığı sıvı yağı.
HAZIRLANIŞI;
1-Makarnanızı Al Dente kıvamında yani 7 dk. kaynayan suyunuzun içerisine atın ve pişirin. Süzgeçle suyunu süzün.
2-Tencerenizde sıvıyağı koyun sarımsakları soteleyin. Rokayı koyun karıştırın. Krema ve lor peynirini koyun. 2 dk. pişsin. Alın makarnanızın üzerine dökün. Üzerini Roka ile süsleyin.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder