Yaz aylarının vazgeçilmezi parfe ile sizlerleyim sevgili takipçilerim. Kıbrıs ve Adana'da yaşadığım yıllarda parfe çeşiti çok yapardım. Bu yılda bunu çok yapıyorum. Özellikle içerisine şeftali ve mürdüm eriği renk ve tad olarak çok yapışıyor bana göre . İçerisne en son koyacağınız kakaolu büsküvide renk olarak harika oluyor kesince. Tercih sizin ne koymak isterseniz onu koyun içerisine. Ha birde ben yıllar önce oğluşuma kullandığım cici bebe büskivileri olurdu ondan 8 - 9 adet içerisine kırardım. Şimdi Cici Bebe büskivisi var mı bilmem? Yulaflı büsküvide çok yakışıyor 5 -6 adet kullanabilirsiniz dilerseniz. Ben tarifime geçeyim. İg. de yazdığım tarifimi buraya kopyalayım şimdilik yarın sabah erkenden MSA'ya gideceğim. Workshopa davetliyim. Bakalım orda ne yemekler hazırlayacağız ?:) Allah kısmet ederse.....
MEYVELİ PARFE
2 poşet kremşanti tarife göre yapın ,
1 paket @muratbeypeynir Labne Peyniri,
400 gr. petibör büsküvi ,
1 çay bardağı pudra şekeri,
8 adet kakaolu büsküvi,
3 adet mürdüm eriği kare kesilmiş,
1/2 kare kesilmiş şeftali,
6 adet kare kesilmiş vişne.
SOS:
3 yemek kaşığı Framboaz sosu jölesi.
2 yemek kaşığı ılık su ile sıvı hale gelmesi için karıştırın ve Parfenin üzerine dökün. (Pasta malzemeleri satılan yerlere bakın )
YAPILIŞI;
1-Kremşanti , pudra şekeri ve labne peynirini karııştırın, 2-Büsküvileri kırın içerisine koyun karıştırın,
3-Meyveleri koyun , en son kakaolu büsküviyi koyun hafif karıştırın (kakaolu büsküviyi en son koymamızın sebebi kakao rengi aralarda görünsün. En son koymaz iseniz kremşanti ve labnenin beyaz renginin gitmesine sebebp olur. Bem parfemin beyaz ama aralarında kakaolu büsküvinin az görünmesini istiyorum),
4-Kalıbınıza dökün ve bastırın,
5-Difrizinize koyun en az 7- 8 saat donsun,
6-Donduktan sonra kalıbınızı ters çevirin ve üzerine istediğiniz sosu dölün ,
7-Vişne ile süsleyin ( ben Almanya'dan getirttiğim vişne kompostosunun vişnesini kullandım, çekirdekleri alınmıştı. Siz dilerseniz hazır veya vişneyi haşlayın çekirdeklerini çıkarıp kullanabilirsiniz),
8-Dilediğiniz gibi kesip servis yapın.
AFİYET OLSUN .....
Sevgi ile kalın sevgili takipçilerim.....
Hayırlı olsun bloğun Tülin hanım. Tarifde muhteşem.👏
YanıtlaSil