EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ


Merhaba Sevgili Takipçilerim :) Hayırlı ramazanlar ♥♡♥♡ Sosyal medyada ev yapımı ramazan pidesi yapanlar çoğaldı. Benim sürekl odun fırınımda ramazan pidesi pişiren fırıncım var ordan alıyorum. Ama bu pideyi alamayan Avrupadda yaşayan takipçilerim var. Veya bir şekilde alamayanları düşündüm ve yapıp paylaşmak istedim. Buyurn tarifime.


MALZEMELER

1,5 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı su,
Yarım çay bardağı sıvıyağı,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı şeker,
1 hazır pakmaya,
Yeterince un.
    Bu malzemeyi yoğurun ve mayalansın. Mayası gelince 1 yemek  kaşığı mısır unu ile açın. Yağlı kağıda koyun. 1 yemek kaşığı unu 3 yemek kaşığı su ile karıştırın. Elinizi bu sıvıya bulayın pidenize şekil verin. Tepsi mayası gelsin ve üzerine yumurta sarısı, yoğurt , sıvıyağı karışımını sürün.200 derecelik önceden ısıttığınınız fırında pişirin. Harika oldu denemenizi tavsiye ederim.Afiyet Olsun.

   NOT; iki kez mayalandırın. Mısır unu ile açın.....






1 yorum:

  1. Elinize sağlık... bereketli iftarlar Tülin Hanım'cığım... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil