ISPANAKLI ÜÇGEN BÖREK




                                 Hamuru  çok değişik oldu. Alışılmışın dışında bir renk yeşil oldu :)) İçerisine ıspanak girince çok farklı bir börek oldu......

                          MALZEMELER;

     500  gr. ıspanak,
     250 gr. tereyağı,
     1 paket yaş maya,
     1 çay bardağı ılık su,
     1 tatlı kaşığı toz şeker,
     1 tatlı kaşığı tuz,
     1 yumurta,
     Aldığı kadar un.

           İÇ MALZEMESİ;

       300 gr. beyaz peynir,
       1 yumurta akı.

         DIŞ MALZEMESİ;

      1 yumurta sarısı,
      1 tatlı kaşığı sıvı yağı,
      Arzuya göre susam ,çörek otu.

         YAPILIŞI;

 1-Ispanaklar ince kıyılır,az miktarda tuz ile ovulur ve susu sıkılır.
 2-Ispanakların içine kabartılmış maya , oda sıcaklığındaki tereyağı , yumurta ve tuz karıştırılır.
 3-Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayacak  yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur.
 4-Hamurun tamamı merdane ile yarım cm. kalınlığında kare bir şekilde açılır.5 cm 'lik karelere ayrılır. Ortasına iç malzeme konulup üçgen şeklinde kapatılır.Tepside 30 dk. mayalandırılır.
 5-Üzerine sıvı yağı yumurta karışımı sürülür.Isıtılmış 180 derecede pişirilir.

         AFİYET OLSUN......
















0 yorum:

Yorum Gönder