Çok kolay bir tarif ,acelesi olan,çalışan hanımlar için. Malzmeleri doğrayın ,tepsiye yerleştirin pişirin. Bu ismi ben uydurdum:) Gerçekten şip şak ,hopppp hemen bitti:)) Doğrarken çayı koyun ,hemen fırına verin.Çay demini alıncaya kadar böreğiniz hazır.Şekil verip uğraşmak yok.....
MALZEMELER;
3adet yufka,
3 orta boy kabak,
2 yumurta,
1,5 çay bardağı yoğurt,
1 su bardağı kaşar rendesi,
Yarım demet maydonoz,
Yarım demet dereotu,
Tuz ,karabiber.
Üzeri için;
Susam.
YAPILIŞI;
1-Yufkalar ortadan ikiye bölünüp,erişte keser gibi ince-ince doğranır.
2-İçerisine rendelenmiş kabak,yumurta,sıvıyağı,yoğurt,kaşar rendesi,tuz ,karabiber,ince kıyılmış
maydonoz,dereotu katılarak karıştırılır.
3-Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılıp,180 derecelik fırında pişirin.
4-Ters çevirilip dilimlenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder