SARAY SARMASI




              Saray sarmasının içerisine genelde ceviz kor sararım. Bu sefer ki değişik oldu.Krem şanti ve muzlu.Üzeri çikolata ile harika bir tat......

       MALZEMELER

4 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı şeker,
50 gr. margarin,
1 paket vanilya.

 ARA KATI İÇİN;

Krem şanti.

 KREMANIN ALTI İÇİN;

1,5  su bardağı hindistan cevizi.

ARA KATI İÇİN;

2 adet muz.

 SÜSLEMEK İÇİN;

  Çikolata sosu ve kiraz şekerlemesi.

         HAZIRLANIŞI;

1-Unu ,şekeri bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştırın.Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirn.
2-Ocaktan alın ve vanilya ,margarini ekleyin. Mikserle çırpın.
3-Tepsinize hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebi eşit yayılır.
4-30 dk. buzdolabonda bekletilir.
5-Buzdolabından alın ve üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.
6-Tekrar buzdolabına kaldırın ve 20 gk. bekletin.
7-Dolaptan alın ve kare kesin.Üzerine ince jülyen doğranmış muz konularak sarılır.
8-Üzerini çikolata sosu ve kiraz şekerlemesi ile süslenilir.

     NOT; Bu ölçüleri kullanacaksanız,kesinlikle büyük fırın tepsisi kullanın.

                            AFİYET OLSUN......














0 yorum:

Yorum Gönder