Unsuz bir tarif. Adında badem yazsada pastahanelerdede fındık tozu ile yapılır.Kurtaki hocam öyle söylemişti. Kendisi pastahane ustalarından öğreniyor. Hocamızda bizleri püf noktaları ile anlatıyor. 20 - 22 adet çıkıyor bu malzeme ile. En son notu dikkatli okuyunuz , nasıl birleştireceğiniz o notta yazıyor.......
MALZEMELER;
4,5 su bardağı fındık tozu ( 300 gr.),
3 su bardağından bir parmak eksik şeker ( 450 gr.),
8 -9 adet yumurta akı ( 180 - 190 gr.),
1 yemek kaşığı nişasta,
1/2 limon suyu.
YAPILIŞI;
1-Yumurta akı, şeker, toz fındık karıştırılır tencerede. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
2-Hazırlanan bu karışım çok kısık ateşte 15 - 20 dk. karıştırılarak pişirilir.(Akışkanlığı kaybolmayacak),
3-Piştikten sonra tezgaha serilir.Üzerine limon sıklır. Soğuması beklenir.Limon kurabiyenin çatlamamasını sağlıyor.
4-Soğuyunca tezgahtan toplanıp nişasta katılır.
5-Soğuyan karışım krema sıkma torbasına düz uç takılıp ceviz büyüklüğünde tepsiye sıkılır.
6-130 derecede 1 saate yakın pişirilir.(Tepsiye yağlı kağıt mutlaka konulmalıdır),
7-Fırından çıkınca 2 parça birbirine yapıştırılıp servis tabağına dizilir.
NOT; Acı badem kurabiyesini fırından aldıktan sonra tezgaha ıslak bir bez serilir ve tepsideki kurabiye yağlı kağıt ile birlikte ıslak bezin üzerine konulur.Islak bez kurabiyelerin altlarının nemlenmesini sağlayarak nemli tarafları birbirine yapıştırıp birleşmelerini sağlayacaktır.
AFİYET OLSUN......
Tülincim tarife bayıldım..ilk fırsatta deneyeceğim..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilNe kadar detaylı ve güzel bir anlatım,ayrıca harika görünüyorlar,ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık, nefis görünüyorlar yapımı sanki makarona benziyor,ilk fırsatta deneyeceğim...
YanıtlaSilharika olmuş elinize sağlık :)
YanıtlaSilTarifinizi deneyeceğim. Detaylı anlatmışsınız,Umarım yapabilirim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Offff ki ne offf bayıldım süper görüntülerlinle yapmamak mümkün değil yani…
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canısı…
Öpüyorum seni kocaman …
Sevgiler...