Daha önce takip edenleriniz var ise ,zarf böreğini el açması olarak yayınlamıştım be sefer yufkamız hazır daha kolay oldu . Özellikle sardıktan sonra tepsinizi streçleyip buzdolabında bekletirseniz sonuç daha güzel olacaktır . 3 adet yufkadan 16 adet çıkıyor.
MALZEMELER;
3 yufka.
İÇ HARCI; Peynir , maydonoz.
SOS İÇİN;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağı.
ÜZERİ İÇİN; Yumurta sarısı, çörek otu.
YAPILIŞI;
1-Birinci yufka tezgada serilir hazırlanan sos üzerien gezdirilir.
2-İkinci yufka üzerine serilir yine sostan üzerine gezdirlilr.
3-Üçüncü yufka üzerine serilir ve yufkalar katlanır.
4-Katladığınız yufkaların üzerien iç harcı konulur.
5-Yufkamız zarf gibi tekrar kapatılır ve kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Üzeri streçlenip buzdolabında bekletilip daha sonra pişirilir.
AFİYET OLSUN.......
0 yorum:
Yorum Gönder