ZARF BÖREĞİ




                  Daha önce takip edenleriniz var ise ,zarf böreğini el açması olarak yayınlamıştım be sefer yufkamız hazır daha kolay oldu . Özellikle sardıktan sonra tepsinizi streçleyip buzdolabında bekletirseniz sonuç daha güzel olacaktır . 3 adet yufkadan 16 adet çıkıyor.

       MALZEMELER;

3 yufka.

 İÇ HARCI; Peynir , maydonoz.

SOS İÇİN;

1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağı.

 ÜZERİ İÇİN; Yumurta sarısı, çörek otu.

YAPILIŞI;

1-Birinci yufka tezgada serilir hazırlanan sos üzerien gezdirilir.
2-İkinci yufka üzerine serilir yine sostan üzerine gezdirlilr.
3-Üçüncü yufka üzerine serilir ve yufkalar katlanır.
4-Katladığınız yufkaların üzerien iç harcı konulur.
5-Yufkamız zarf gibi tekrar kapatılır ve kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir. Üzeri streçlenip buzdolabında bekletilip daha sonra pişirilir.

                           AFİYET OLSUN.......

















0 yorum:

Yorum Gönder