CEVİZLİ EV BAKLAVASI
Ev yapımı baklava ,buyurun tarifimize.....
MALZEMELER;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
3 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Yarm çay kaşığı limon tuzu,
2 çorba kaşığı sirke,
Yaklaşık 4 su bardağına yakın un.Ve 1 su bardağı buğday nişastası.
ÜZERİ İÇİN;
250 gr. tereyağı veya biskin yağı.
ŞERBETİ İÇİN;
5,5 su bardağı su,
5,5 su bardağı şeker,
Yarım limon suyu.
Şerbetimizi kaynadıktan sonra 20 dakika kaynatalım .Kaynadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve soğusun.
ARASI İÇİN;
Ceviz.
AÇMAK İÇİN;
Mısır nişastası.
YAPILIŞI;
1- Süt ,yumurta, sıvı yağı bir kapta karıştırılır.Un ve nişasta eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.20 dk. dinlendirilir.
2-50 bezeye bölünür.Aralarına nişasta konularak tek tek veya ikili açılır.Tepsiye alınır.Yarısı olunca ceviz konulur.
3-Diğer yufkalarda açılır ve üzerine yerleştirilir.Baklava şeklinde kesilir. Üzerine tereyağını tavada ocakta kızdırılır ve üzerien dökülür.
4-Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede pişirilir.
5-Üzerine soğuk şerbet gezdirilir.Şerbeti çekince servis edilir.
6-Dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.
NOT ; Tepsinizi yağlamanıza gerek yok.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder