PAÇANGA BÖREĞİ



                   Bu böreği yıllar öncesi tv.de öğrenmiştim .Kızartmakta ayrı bir lezzet veriyor. Orjinal tarif budur ama siz isterseniz ,paçanga böreğini fırındada yapabilirsiniz .......

          MALZEMELER;

4 adet yufka,
500 gr. pastırma,
300 gr. kaşar peyniri,
2 adet sivri biber,
2 adet domates.

      Kızartmak İçin;

  Sıvı yağı.

      HAZIRLANIŞI;

1-Domates ve biberler küçük küçük doğranır.Kaşar peyniri rendelenir.
2-İlk yufkayı tezgahınıza serin ,üzerine çok az su serpin elinizle,ikinci yufkanızı üzerine serin.8 eşit parçaya bölün.
3- Uç kısmına 2 dilim pastırma ve  iç harcınızdan koyun ve iki parmak eninde bol bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
4-Kızgın yağda kızartın.

           NOT; Böreklerin daha hafif olması için fazla yağının çekmesi için kızarttıktan sonra havlu kağıda koyun ve biraz bekletin.Yağını havlu kağıt emsin. Bu börek kaşar peyniri olduğu için biraz fazla yağlı oluyor.

                         AFİYET OLSUN.........

































0 yorum:

Yorum Gönder