TEL KADAYIF TATLISI




                     Ev halkının lezzetini çok beğendiklerini yazaraktan başlayım:)) Harika olmuş. Neden mi güzel oldu ? Yazayım :)  Benim ailem eski adı ile Lokantacı şimdiki adı Restorant sahibi idi. Anneciğimin yemekleri harika olur anneciğim Lokantamıza sütlaç ve Arapaşı hamuru yaptı yıllarca .  Evimiz 3 katlı idi. Birinci kat anneciğimin mutfak atolyesi idi. Ben lise yıllarında okuldan gelirdim ki anneciğim sütlaç ve Arapaşı hamurlarını yapmış çalışanlarımız araçla servise götürmüşler bile ben gelmeye . Lokantamız yakındı evimize. Anneciğimin elinin lezzeti bambaşkadır. Düğünlerde para almadan çok yemek yapmıştır durumu iyi olmayan aşçı tutamayan akrabalarımıza. Anneciğim çok hayır yapmayı sever hiç kimse ile küstüğünü görmedim bunca yıldır. Harika bir Osmanlı kadınıdır anneciğim. Çok fedakarlık yaptı eşine, çevresine, akrabalarına ve en önemlisi yavrularına.....

               Gelelim bu tarif neden bu kadar güzel oldu . Ben Lokantamızdan ağbimlerden öğrendim bu tatlıyı. Özellikle tereyağ olması ve yağın kadayıf ile yoğrulması püf noktası. Bu tatlıyı bizim lokantamızda ustalarımız kalpli kalıplara bastırarak ve üzerine çok az salça sürerek yapardı. Slça duyunca şaşırdınız demi :)) Salçayı sulandırıp sürdüğünüzde nar gibi kızarmasını sağlıyor salça. Ben salça kullanmadım.Tel kadayıfı elimizle küçük parçalara ayıracağız ki lezzetli olsun.....Lokantamızın ismi ''Gamgamlar Lokantası'' idi. Bizim sülalemizin ismi Gamgamlar . Yemek çeşitleri, tatlı çeşitleri, kebaplar, Arapaşı (kışın yapılırdı)......

                Daha öncede yazmıştım sanırım yine yazmak istiyorum . Bu kışın Arapaşı partisi yaptı hemşerilerimiz. Oğlum ve eşimde gitti. Orada yaşlı bir bey Arapaşını yıllar önce Gamgamlar Lokantasında yerdik onlar gibi kimse güzel yapamaz demişler . Oğlumda yanlarında onlar benim anneannemler demiş. Oğlum anneciğim senin eliyin lezzetinin nerden geldiği belli oldu diyor :)) İleride bende Lokanta veya pastahane tarzı bir iş yeri açmayı çok istiyorum. Bakalım kısmet....

            MALZEMELER;

  500 gr. tel kadayıf ,
  200 gr. yumuşamış tereyağı,
  250 gr. ceviz içi,

           ŞERBETİ;

     3,5  su bardağı şeker,
     3,5 su bardağı su.
          Tencerede şerbetinizi pişirin. Ilıması için kenara alın.


           YAPILIŞI;

       1-Yuvarlak borcama kadayıfı ve yumuşamış tereyağını koydum ve kadayıfları küçük parça kalacak şekilde elimle parçalayaraktan tereyağı ile harmanladım,
       2-Kalıbıma elimle bastırdım buda bir püf nokta elinizle basıtırın,
       3- 200 derecelik önceden ısıttığınınız fırında pişirin,
       4-Ilık şerbeti fırından çıkarttığınız kadayıflara dökünüz. Şerbetini emdikten sonra kare kesip üzerine ceviz serpiştirin.


                                     AFİYET OLSUN.....









1 yorum:

  1. This was a actually pretty great publish. In theory I'd like to write like this also - getting time and actual effort to make
    Cleanse FX a good piece of writing but what can I say I procrastinate alot and by no means seem to obtain anything done.I just got up from nap and I am already reading your articles. This signifies something! Really useful info. Thnx!My bro saved this webpage for me and I have been going through it for the past couple hours.

    http://www.healthsupreviews.com/is-cleanse-fx-biggest-scam-in-canada/

    YanıtlaSil