ISPANAKLI KATMER BÖREK
Elde açılan böreğide bir başka oluyor. Çok zor olmasına rağmen yapmaktan mutlu oluyorum.
MALZEMELER;
1çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı su,
Aldığı kadar un,
Tuz.
Hamur yoğurulur ,1 saat dinlendirmek için kenara alınır.
İÇ MALZEMESİ;
500 kg. ıspanak,
250 gr. kıyma,
Tuz, pul biber,kara biber,
1 adet kuru soğan,
Yarım çay bardağı sıvı yağı.
Tavaya sıvı yağı koyun ,kuru soğanı ince kıyın ve kavurun.Diğer malzemeleri ekleyin,ıspanaklarla hepsini kavurun. Soğuması için kenara alın.
YAPILIŞI;
1-Hamurunuz bezelere ayırın.Bir bezenizi açın içerisine sıvı yağı gezdirin 1 yemek kaşığı kadar. Kenarına ıspanaklı harcınızı koyun ve rulo sarın. Yağlanmış tepsinize dizin. Her beze için bu işlemi tekrar edin.
2-Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
3-Önceden ısıttığınınız fırında 200 derecede pişirin.Ilısın ve servis tabağına keserek alın.
AFİYET OLSUN....
0 yorum:
Yorum Gönder