Harika bir börek oldu,tek tek açılınca.....
MALZEMELER;
Hamur İçin;
1çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı su,
Aldığı kadar un,
Tuz.
İç Malzemesi;
Beyaz peynir,maydonoz.
Ara Katları İçin;
250 gr. erimiş margarin.
YAPILIŞI;
1- Hamur yoğurulur ,1 saat dinlendirmek için kenara alınır.
2-Yirmi bezeye ayrılır.
3-Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.Aralarına erimiş margarin sürülür.
4-En üste sürülmez .10 kat üst üste konur.
5-Tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. İç konulur.Diğer 10 beze içinde aynı işlem yapılır.
6-Hamurun üzeri kapatılır.Kenarları kıvrılır.Üzerine bolca yağ sürülür.
7-190 derecelik fırında alt ve üstü pişinceye kadar bekletilir.Ilık servis yapılır.
AFİYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder