KATMER BÖREK



                          Harika bir börek oldu,tek tek açılınca.....

  MALZEMELER;

    Hamur İçin;
1çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı su,
Aldığı kadar un,
Tuz.

    İç Malzemesi;

  Beyaz peynir,maydonoz.

   Ara Katları İçin;

250 gr. erimiş margarin.

  YAPILIŞI;

    1- Hamur yoğurulur ,1 saat dinlendirmek için kenara alınır.
    2-Yirmi bezeye ayrılır.
    3-Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.Aralarına erimiş margarin sürülür.
    4-En üste sürülmez .10 kat üst üste konur.
    5-Tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. İç konulur.Diğer 10 beze içinde aynı işlem yapılır.
    6-Hamurun üzeri kapatılır.Kenarları kıvrılır.Üzerine bolca yağ sürülür.
    7-190 derecelik fırında alt ve üstü pişinceye kadar bekletilir.Ilık servis yapılır.

                               AFİYET OLSUN.....













0 yorum:

Yorum Gönder