ISPANAKLI KATMER BÖREK



                         Elde açılan böreğide bir başka oluyor. Çok zor olmasına rağmen yapmaktan mutlu oluyorum.

         MALZEMELER;

1çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı su,
Aldığı kadar un,
Tuz.

     Hamur yoğurulur ,1 saat dinlendirmek için kenara alınır.

İÇ MALZEMESİ;

 500 kg. ıspanak,
 250 gr. kıyma,
 Tuz, pul biber,kara biber,
 1 adet kuru soğan,
 Yarım çay bardağı sıvı yağı.

      Tavaya sıvı yağı koyun ,kuru soğanı ince kıyın ve kavurun.Diğer malzemeleri ekleyin,ıspanaklarla hepsini kavurun. Soğuması için kenara alın.

        YAPILIŞI;

  1-Hamurunuz bezelere ayırın.Bir bezenizi açın içerisine sıvı yağı gezdirin 1 yemek kaşığı kadar. Kenarına ıspanaklı harcınızı koyun ve rulo sarın. Yağlanmış tepsinize dizin. Her beze için bu işlemi tekrar edin.
 2-Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin.
 3-Önceden ısıttığınınız fırında 200 derecede pişirin.Ilısın ve servis tabağına keserek alın.

                        AFİYET OLSUN....















0 yorum:

Yorum Gönder