ELMALI TURTA



                      Bu pasta çok kolay ,bir ara çok yapardım.Acelesi olup ,lezzetl, görüntüsü şık bir pasta olsun isterseniz yapmanızı tavsiye ederim......
                    Blogumda uzun - uzun yazamıyorum Farkında iseniz. Ve facebooktaki sayfamdaki tarifde yazdığım için orayada yazınca bazen buraya kopyalıyorum. Yetiştiremiyorum.

                      ELMALI TURTA
      MALZEMELER
       250 gr. katıyağı (erimiş olacak),
       1 yumurta,
       1 su bardağı toz şeker,
       1 vanilya,
       1 kabartma tozu,
       Yeterince un.

     Yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Diğer kuru malzemeleri ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Bu hamurun 1/3 ü alın ona bir yemek kaşığı un koyun ve yoğurun. Üzerine bu hamuru rendeleyeceğiz biraz katı olursa daha iyi sonuç alıyoruz. Bu hamuru buzdolabına koyun ve soğusun.

          İÇ HARCI
    3 adet elma,
    1 su bardağı şeker,
    1 çay kaşığı tarçın.
          Bu malzemeyi tavada pişirin ve soğusun. 1 çay bardağı ceviz ekleyin.
     Hamurumuzu kalıbınıza yayın. Elmalı harcınızı yayın. Üzerine 1/3 kalan dolapta olan hamurunuzu elmaların üzerine rendeleyin. 180 derecelik fırında pişirin. Soğusun.Kare kesin. Üzerine en son pudra şekeri elekle eleyin.

                              Afiyet Olsun.......

0 yorum:

Yorum Gönder