ELMALI TURTA
Bu pasta çok kolay ,bir ara çok yapardım.Acelesi olup ,lezzetl, görüntüsü şık bir pasta olsun isterseniz yapmanızı tavsiye ederim......
Blogumda uzun - uzun yazamıyorum Farkında iseniz. Ve facebooktaki sayfamdaki tarifde yazdığım için orayada yazınca bazen buraya kopyalıyorum. Yetiştiremiyorum.
ELMALI TURTA
MALZEMELER
250 gr. katıyağı (erimiş olacak),
1 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 vanilya,
1 kabartma tozu,
Yeterince un.
Yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Diğer kuru malzemeleri ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Bu hamurun 1/3 ü alın ona bir yemek kaşığı un koyun ve yoğurun. Üzerine bu hamuru rendeleyeceğiz biraz katı olursa daha iyi sonuç alıyoruz. Bu hamuru buzdolabına koyun ve soğusun.
İÇ HARCI
3 adet elma,
1 su bardağı şeker,
1 çay kaşığı tarçın.
Bu malzemeyi tavada pişirin ve soğusun. 1 çay bardağı ceviz ekleyin.
Hamurumuzu kalıbınıza yayın. Elmalı harcınızı yayın. Üzerine 1/3 kalan dolapta olan hamurunuzu elmaların üzerine rendeleyin. 180 derecelik fırında pişirin. Soğusun.Kare kesin. Üzerine en son pudra şekeri elekle eleyin.
Afiyet Olsun.......
0 yorum:
Yorum Gönder