AY ÇÖREĞİ







            Ay çöreğini 12 yıl öncesi ,Kıbrıs'ta arkadaşım Gülay'ın tarifi ile yapmıştım harika olmuştu. Bu tariftede içerisine kekleri rondodan çekilip yapılıyor. Diğer tarifimde üzerine sos yapıp döküyordum. Hangi tarif olursa olsun ,önemli olan evinizde mis gibi pasta kokularının gelmesi. Çocuklarınızın ve sizlerin ,eşinizin mutlu olması :))

             MAZLEMELER;

1 paket margarin (oda sıcaklığında),
Yarım su bardağı ılık süt,
2 su bardağı pudra şekeri,
30 gr. yaş maya,
Aldığı kadar un.

 İÇ MALZEMESİ;

2 ceviz içi (dövülmüş),
1 su bardağı kuru üzüm,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı tarçın,
3 su bardağı kek (pandispanyada olabilir),
1 su bardağı süt.

         YAPILIŞI;

1- Maya ılık sütle eritilir.
2-Yağ ve pudra şekeri karıştırma kabında elle karıştırılır.
3-Mayalı sıvı ilave edilir.
4-Aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğurulur.
5-Hamurun üzeri kapatılıp bir saat mayalandırılır.
6-Limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle yuvarlak şekil verilip açılır.
7-Ortasına iç harç konulur.
8-İki ucu birleştirilip,rulo yapılır.
9-Ay şekli verilir.
10-Üzerine yumurta sarısı sürülüp,file fındıkla süslenilir.
11-200 derecelik fırında pişirilir.

           PÜF NOKTASI; Orjinalinde pastanelerde margarin yerine alba yağı kullanılır. Fazla kızartılmamlıdır.

                                  AFİYET OLSUN....






























0 yorum:

Yorum Gönder