FRAMBUOZL KUCHEN


 Pasta kursunda öğrendiğim ovaleks'li pandispanyadan ,tart tarzı bir kek yaptım.Benim uydurmam bir pasta ve ismide bana ait :) Almanya'da ablamdan öğrendiğim turtenguss .Diğer yaptıklarımı aşama aşama resimledim ,resim ne kadar bol olursa daha iyi anlarsınız düşüncesindeyim.......

MALZEMELER;

PANDİSPANYASI İÇİN; (Bu pandispanya malzemesinden ben 2 adet pasta yaptım),

5 yumurta,
1 yemek kaşığı ovaleks,
2,5 su bardağı un ,
1 adet 10 gr.kabartma tozu ,
1 paket vanilya,
Yarım su bardağı ılık su,
1 su bardağı şeker.

         Yumurta , şeker,su ve ovaleks mikserle 3 dk. çırpılır.Diğer malzemeler eklenir ve 7 dk. çırpılır.Kalıba hamurumuzdan 6 yemek kaşığı kadar dökülür . Kaşıkla yayın hamurumuzu kalıba.(özellikle şunu belirteyim tart kalıbınızı katı yağ ile yağlayın ve unlayın ki pandispanyanız kalıba yapışmadan çıksın.) Diğer kalan hamurumuzu kelepçeli kalıbımıza dökelim , başka bir pasta yapmak için onuda kullanacağım. 
         Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımıza koyalım ,sonra fırının derecesini 160 dereceye alalım yaklaşık 30 dk. pişirelim. Fırının kapağını açmayalım pişmeden yoksa pandispanyamız söner. Piştiğinide anlamak için  kürdan batırın eğer hamur geliyorsa kürdana pişmemiştir.Kürdanı batırdığımızda kürdana hamur yapışmamışsa pişmiştir. Piştikten sonra pandispanyamızı fırından alalım ve soğuması için bekletelim.

       KREMAMIZ; Takipçilerimden Türkçe'si ne diye yazanlar oldu bende aşağıya malzemelerin Türkiye'deki, isimlerini yazdım,marka farkı vardır  bilginize :))

1 adet Schlagsahne (sıvı krema),
1 adet Schmand (labne peyniri),
1 adet Sahnesteif (krema sertleştirici),
1 adet vanilya,
5 yemek kaşığı toz şeker.

       Bütün bu malzemeleri geniş bir kaba alalım ve mikserle çırpalım. Pişip soğuyan pandispanyalı tart hamurumuzun üzerine kremamızı yayalım. Diğer tarafta 1 su bardağı frambuazımızı kremamızın üzerine dizelim.
      Diğer tarafta 1 su bardağı  frambuaz tencereye koyalım ,1 su bardağı su ve yarım çay bardağı suyu ekleyelim ve ocakta kaynatalım. Soğuması için kenara alalım. Soğuyan frambuaz suyundan 1 su bardağı tencereye alalım ve üzerine 1 paket tortenguss tencereye koyalım ve pişmesi için ocağın altını açalım. Koyulaşana kadar pişirelim ve frambuazımızın üzerine dökelim bu pişirdiğimiz tortenguss'umuzu. Pastamızı bir gün öncesi yaparsanız dinlenmiş olur.

                   AFİYET OLSUN.....









































































0 yorum:

Yorum Gönder