MARZİPANLI ELMALI TART (Badem Marzipanlı)



              Tartımız harika oldu neden mi? Marzipanımızı kendimiz yaptık hazır değil. Çok lezzetli bir tart oldu. Yılbaşında marzipanlı pasta yapmıştım hazırdı ama bu tartın marzipanı ev yapımı. Evinizde yapabilrsiniz ,marzipan almaya gerek yok :)))

       MALZEMELER;

Marzipan Kreması İçin;

 125 gr. tereyağı,
125 gr. pudra şekeri,
125 gr. yumurta,
125 gr. toz badem,
125 gr. un.

 Yapılışı;
1-Yağ ve pudra şekeri kabartılır.Yumurtalar diğer malzemelere eklnir ve mikserle karıştırılır.
2-En son kuru malzemeleri ekleyin ve spatula ile karıştırın.

   Püf noktası; yumurta ve şeker oda ısısında olmalı.

Elmalı,armutlu,erikli ratlarda kullanabilirsiniz bu bademli marzipanınızı.

    TART HAMURU İÇİN;

125 gr. tereyağı,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 su bardağı un,
1 yumurta sarısı,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya.

     YAPILIŞI;

1-Yumurta pudra şekeri,tereyağı mikserle karıştırılır.
2-Un ,kabartma tozu,vanilya eklenir karıştırılır.
3-Tezgahta az yoğurulur.Streçlenir 30 dk. dinlendirilir.
4-Yarım cm kalınlığında açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Çatal batırılarak delinir.İçerisine marzipanlı bademli yaptığımız krema doldurulur. Elmalar ince dilimlenir ve yan yan dizilir.
5-180 derecede pişirilir.Fırından çıkartılır ve üzerien fırça ile sade beyaz jöle sürülür elmeların üzerlerine . Parlak olması için bu işlem yapılır.4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.

                 AFİYET OLSUN....



















0 yorum:

Yorum Gönder