MERCİMEK SALATASI


            Harika bir tarif ben geçen yıl bunu yapmıştım. Teşekkür ederim İglo Turk yayınladı. Bu salatanın püf noktası kuru soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulması. Çok lezzetli oluyor kavrulunca. Birde özellikle pirinçleri haşlayıp süzdükten sonra en son salataya katın. Sebebi pirinçlerin beyaz rengi gitmesin önceden katarsanız ,pirinçlerin beyaz rengi gidiyor. Diğer renkleri alıyor,havuç,pul biber......Salatada beyaz pirinçler değişik duruyor. Renginin beyaz olması şart,o yüzden en son katın....

                      AFİYET OLSUN........

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık Tülincim…
    Nefissss olmuş…
    Ayrıca tebrik ederim …
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Gurur verici tebrik ederim.Sevgiler

    YanıtlaSil