SÜT DİLİMİ






               Bir kez yaptığınızda eminim ikinciyi isteyecekler çocuklarınız :))) Harika oldu.Size verdiğim bu reçetemin bir buçuğunu kullanın.Eğer iki büyük fırın tepsisi kullanmak istiyorsanız 1,5 ölçü kullanın. Bu ölçüde yapmak isterseniz ; iki dikdörtgen fırın tepsisine yapabilirsiniz.Fırında pişerken dikkat etmeniz bir püf noktaya uyarsanız sonuç mükemmel olacak emin olun.Püf noktayı aşağıda yazacağım. Dünden tarif bekleyen hanımlar var sürekli mesaj atıp tarif istiyorlar hemen tarifime geçeyim.
             Süt dilimini eklediğimde toplam sayfa görüntüleme sayım 51560. Tarifi yazdıktan  sonra kaç kişi olur ? Hele ki sizler yaptıktan sonra sonuçtan memmun kalınca harika yazan mesajlarınızı okuyacağıma eminim. Garanti veriyorum. Çoğu hanım mesajla beğenisini yazıyor ,çoğunuz görmüyorsunuz.Neden facebooktaki sayfama beğendiğinizi yazmıyorsunuz ? Beğeniniz için sonsuz teşekkürler.

          Gerçeğini aratmayacak Kinder süt diliminizi yapmanız için buyurun tarifimize. Bir daha hazır almayacaksınız eminim :))
                                           Sevgiler....

     MALZEMELER;

KEK İÇİN;

3 yumurta,
1,5 su bardağı pudra şekeri,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı un.

 KEKİN HAZIRLANIŞI;

*Yumurta ve pudra şekeri 5 dk. çırpılır.
*İçine diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir.
*Tepsiye yağlı kağıt serilir ve kek hamuru spatula ile her tarafına eşit yayılır. 2 tepsiye eşit bir şekilde yayın.
*Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında toplam 10 dk. pişirilir. Püf nokta bu kısmı; 7 dk. pişirin son kalan 3 dakikanızda fırınınızın ağzını açın ve kekiniz sönsün. Tekrar 3 dakika daha pişirin ve düz bir kekiniz olacak.
*Fırından aldıktan sonra ters çevirin ve soğusun.
*Kek tekrar çevrilir,üzerine krema sürün eşit yayın.
*Kremanızın üzerine ikinci kat kekinizi koyun ve yağlı kağıtla bastırın ki krema kek ile yapışsın. Yağlı kağıdı kekin üzerinden dikkatlice alın.
*Dinlendirin ve dikdörtgen kesip servis yapın.

 KREMASI İÇİN;

400 gr. krema (200 gr.lık kremadan 2 adet),
2 paket krem şanti,
1,5 yemek kaşığı bal,
1 -2 damla limon suyu.

  KREMANIN YAPILIŞI;

* Krema, toz krem şanti,bal,
limon suyu bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılıyor.
*Kremanızı buzdolabında 1 saat dinlenidirin ve ara kreması olarak kullanın.

        AFİYET OLSUN....


                                                                                                                        

















2 yorum:

  1. Kesinlikle deneyecegim elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. mmm çok güzel görünüyor elinize sağlık tarifi sizden malzemeleri bizden :)

    paylaşımlarınız takip ediyorum.

    butik pasta kurabiye kek malzemelerinede sitemize bakabilirsiniz.

    www.pastacilikekipmanlari.com
    www.pastacilikurunleri.com

    YanıtlaSil