RULO LOKUM




                 Lokum gibi yumuşacık bir pasta oldu....

 MALZEMELER;

KEK İÇİN;

3 yumurta,
1,5 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı ılık su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un.

  KREMASI İÇİN;

3 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme).

ÜZERİ İÇİN;

4 su bardağı süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.

ARASI İÇİN;

4 su bardağı süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.

 ARASI İÇİN;

2 adet muz.

  YAPILIŞI;

1- Yumurta iyice çırpılır yavaş yavaş şekeri eklenip 3 dk. daha çırpılır.
2-Ilık su eklenir 2 dk. daha çırpılır.
3- Mikser kapatılıp kabartma tozu ,vanilya ve un elenerek çırpılan karışıma eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
4-Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye dökülüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
5-Pişen kek dikdörtgen dilimlere bölünüp her bir dikdörtgen ortadan ikiye kesilir.
6- Kızaran kısımlara hazırlanan krema sürülür ve parmak şeklinde dilimlenmil muz yerleştirilip rulo sarılır.
7- Sarılan keklerin her bir yanı önce süte sonra Hindistan cevizine bulanır.
8-Üç saat buzdolabında bekletilip servis edilir.

              AFİYET OLSUN.....


















0 yorum:

Yorum Gönder