SU BÖREĞİ



                Çok zor demi? Evet dediğinizi duyar gibiyim hanımlar :))) Ne yapayım arada birde zor işlere kalkışmak beni mutlu ediyor :))) Sizde mutlu olmak istiyorsanız burun tarifime :)))

            En alta ve en üste konan yufka haşlanmaz bu bir püf noktadır.Bol yumurtalı olmasının sebebi haşlandığı için dayanıklı olmasıdır.12 bezeden oluyor. Ara kata harç koyuyoruz.......

          MALZEMELER;

 6 adet yumurta,
1 kahve fincanı yoğurt,
1tatlı kaşığı  tuz,
Aldığı kadar un.

 Bu malzeme yoğurulur kenara alınır 1 saat dinlendirilir.

    İÇ HARCI;

 Beyaz peynir ve maydonoz.

 ARA KATLARINI YAĞLAMAK İÇİN;

3 çorba kaşığı tereyağı.

 YAPILIŞI;

1- Geniş bir kaba yumurta, yoğurtituz koyup karıştırılır.Aldığı kadar elenmiş un ile sertçe bir hamur yapılır. Ve 12 parçaya ayrılır.
2-Üzeri örtülü olarak 15 - 20 dk. dinlendirilir. Her parça unlanarak 2 mm. inceliğinde açılır.Bir tanesi yağlanmamış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayılır.
3-Diğer yufkalar kaynayan tuzlu suda 1 dk. haşlanıp içinde soğuk su bulunan başka bir kaba alınır.Sudan çıkartılır süzgeçe konulur ve hafifçe kurulanır.Tepisye büzgülü olarak yerleştirilir.
4-Toplam 6kat olacak şekilde diğer yufkalarda haşlanır ve arasına peynir ve maydonoz yerleştirilir.Diğer 6 yufka içinde aynı şekilde yerleştirilip kenarlardan sarkan parça üzerine çevrilir.En son at yufka haşlanmaz.Üzeri tereyağı ile yağlanır ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

         NOT; En alt ve en üst yufka haşlanmaz ve büyük açılır.

                         AFİYET OLSUN......

















































1 yorum:

  1. merhaba tülin hnm sadece 2 börek tarifinize bakabildim elinze sağlık her detayı fotoğraflamışsınız çok tşkr ederim ben hamur açmasını bilmiyorum benim gibi acemiler için detaylı fotolarla olması harika takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil