VİŞNELİ MEKİK



                 Çok değişik bir tarif oldu. Ama bunu yapmak için mekik kalıplarınız olmalı. Mekik kalıbı olmayanlar ,muffin kalıbındada yapabilirsiniz.Buyurun tarifime....

             MALZEMELER;

      125 gr. tereyağı,
      125 gr.  yumurta akı,
      125 gr. toz şeker,
      62,5 dr. un,
      62,5 gr. toz badem,
      5 gr. kabartma tozu.

           ÜZERİ İÇİN;

      1 su bardağı vişne.

           YAPILIŞI;

    1-Yumurta akı, toz şeker, badem tozu,un ve kabartma tozu çırpma kabına alınır mikserle iyice çırpılır.
   2-Tereyağ eritilip kaynatılır ve malzmeye yavaşça eklenerek çırpma işlemine devam edilir.
   3-Mekik kalıp katı yağ ile yağlanır.Karışım mekik kalıbına pay edilir.
   4-Üzerine 1 adet vişne konulur.
   5- 200 derecelik fırında pişirilir.
   6- Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılıp servis edilir.


              AFİYET OLSUN........



















                                       Mekik şeklindeki kalıplar yağlanır.


0 yorum:

Yorum Gönder