AÇMA



Çaylarımızın ,günlerimizin vazgeçilmezi mutlaka bir mayalı hamur olmalı ve yapıyoruz.İşte sizlere bir mayalı hamur tarifi.........

Bu hamurun özelliği ele yapışan bir hamur olması,hamurun içerisinde yağ yok.Ara katlarına sürülüyor yağı.Hazır pastahanelerde yapılan açma tarifidir.3 kez mayalandırılarak yapılan bir mayalı hamur tarifidir.Hamuru 3 kez mayalandırırsanız sonuç harika oluyor. Pastahanelerde mayalı hamurların çok kabarması ve güzel olması işte bu yüzden yani 3 kez mayalandırmalarından kaynaklanıyor.Sizlerde evinizde pastahane tarzı mayalı hamur yapabilirsiniz.

MALZEMELER;

500 gr.un,
50 gr. toz şeker,
15 gr. tuz,
40 gr. yaş maya,
250 gr. su.

ARA KATINA SÜRMEK İÇİN;

200 gr. Alba yağı  veya margarin.

HAZIRLANIŞI;

1-Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır
2-Yumuşak bir forumda hamur yoğurulur.
3- 15 - 20 dakika mayalandırılır.               
4-Bezeler 90 gr. yapılır. 20 dakika daha bekletilir.Tekrar mayalanacak.
5-Bezeler elle açılıp her bezeye , oda sıcaklığında olan margarin sürülür.Yaklaşık bir tatlı kaşığı.
6-Üzerine yumurta sarısı sürülür tekrar mayalanması için tepside bekletilir. Hamur iki misli oluncaya kadar mayalanması için bekletilir.3 kez mayalanma işelmi olduktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.

AFİYET OLSUN....




















0 yorum:

Yorum Gönder