CEVİZLİ EV BAKLAVASI




                    Ev yapımı baklava ,buyurun tarifimize.....

MALZEMELER;

1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağı,
3 adet yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Yarm çay kaşığı limon tuzu,
2 çorba kaşığı sirke,
Yaklaşık 4 su bardağına yakın un.Ve 1 su bardağı buğday nişastası.

 ÜZERİ İÇİN;

250 gr. tereyağı veya biskin yağı.

ŞERBETİ İÇİN;

5,5 su bardağı su,
5,5 su bardağı şeker,
Yarım limon suyu.

Şerbetimizi kaynadıktan sonra 20 dakika kaynatalım .Kaynadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve  soğusun.

ARASI İÇİN;

Ceviz.

AÇMAK İÇİN;

Mısır nişastası.

       YAPILIŞI;

1- Süt ,yumurta, sıvı yağı bir kapta karıştırılır.Un ve nişasta eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.20 dk. dinlendirilir.
2-50 bezeye bölünür.Aralarına nişasta konularak tek tek veya ikili açılır.Tepsiye alınır.Yarısı olunca ceviz konulur.
3-Diğer yufkalarda açılır ve üzerine  yerleştirilir.Baklava şeklinde kesilir. Üzerine tereyağını tavada ocakta kızdırılır ve üzerien dökülür.
4-Önceden ısıttığınız fırında 175 derecede pişirilir.
5-Üzerine soğuk şerbet gezdirilir.Şerbeti çekince servis edilir.
6-Dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.

       NOT ; Tepsinizi yağlamanıza gerek yok.

               AFİYET OLSUN.....





















0 yorum:

Yorum Gönder