KABAK KIYTIRIK SALATASI



         Bu salatanın ismini ilk duyduğumda çok gülmüştüm. Lezzeti harika oldu denemenizi tavsiye ederim. Yapımıda kolay ve lezzetli bir salata oldu.....

         MALZEMELER;

3 - 4 adet kabak ,
2 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
3-4 diş sarımsak,
1 kase yoğurt,
Tuz, pul biber,
3 çorba kaşığı sıvı yağı,
Yarım demet ince kıyılmış dereotu.

    YAPILIŞI;

1-Kabakların kabuklarını soyup ,küp şeklinde doğradıktan sonra üzerini örtecek kadar su konularak haşlamaya alınır. Tuzu ilave edilip kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
2-Tereyağı bir tavada eritilip , içerisne un katılarak karıştırılıp meyane haline gelinceye süzülmüş kabaklar eklenip iyice ezilerek karıştırlılr. Ateşten alınıp servis tabağına boşaltılır.
3-Kabağın üzerine sarımsaklar ezdirilip,yoğurtla karıştılılr ve dökülür.
4-Pul biber , sıvı yağı eritilip , yoğurdun üzerine gezdirilir.Dereotu ile süslenerek kabak kıytırık servise sunulur.

                        AFİYET OLSUN...........
           


0 yorum:

Yorum Gönder