ZEYTİNLİ AÇMA



                       Özellikle hamuru çok güzel oldu. Bu hamuru poğaça olarakta kullanabilirsiniz.....

                   MALZEMELER;

1  su bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı soğuk süt,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 su bardağı şeker,
Aldığı kadar un.

  HAMURA SÜRMEK İÇİN; 125 gr. tereyağı.

      ARASI İÇİN; 250 gr. zeytin ezmesi.

        YAPILIŞI;
1-Öncelikle 1 bardak ılık sütün içerisine şeker ve maya koyun ve yumuşatın.
2-Bir kaba un konulur.Bütün malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.20 dk. mayalanması için üzeri kapatılarak bekletilir.
3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elimizle çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine biraz tereyağı sürülerek rulo şeklinde katlanır.Hamura açma şekli verilerek tepsiye yerleştirilir.
4-Üzerien yumurta sarısı sürülür. 30 dk. tepsi mayası yapılır.
5-Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.

            AFİYET OLSUN.....







0 yorum:

Yorum Gönder