ALMAN PASTASI



                       Seneler öncesi severek yediğim bir lezzetle sizlerleyim.........

   MALZEMELER;

1 kg. un,
250 gr. margarin,
70 gr. yaş maya,
3 adet yumurta,
300 gr. pudra şekeri,
200 gr. su,
Yarım çay kaşığı mahlep,
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı.

 KREMASI İÇİN;

1 kilo gram süt,
4 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
1 su bardağı toz şeker,
1 adet yumurta,
100 gr. tereyağı.

      Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyin ve ocakta pişirin . En son tereyağı ve vanilyayı ekleyin . Mikserle çırpın kremamız ılısın .

   ARA KATINA KOYMAK İÇİN;  2 adet muz.

 ÜZERİ İÇİN; Pudra şekeri.

             YAPILIŞI;

1-Hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olsun.
2-Mayalanıp hamurumuz iki misli oluncaya kadar bekletelim.
3-Hamurumuzu yuvarlak şekil verip tepsimize yerleştirelim.Pastacıklar yine ılık bir yerde 30 dk. tepsi mayası verilir.
4-Tepside mayalanan pastacıklar 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir.
5-Üzerine kürdanla pişip pişmediğini test edin. Pişmişse fırından alın ve soğusun.
6- Arasını kesin ve krem patisseri koyun.Muz dilimi yerleştirin kremanın üzerine va kapatın pastacığı.
7-Üzerine ,  pudra şekeri eleyin .

             AFİYET OLSUN....


















0 yorum:

Yorum Gönder