ARABAŞI ÇORBASI




                Ailemin yıllar öncesi restorantı vardı.Arabaşı çok yapılırdı .Annem arabaşını çok güzel yapar.Bende annem usulü ile yapıyorum. Yaptığım arabaşı çok beğenilir.Çorbasını biz koyu severiz. Hamurda ince oldu mu tamamdır. Özellikle hamuruna 1 yemek kaşığı nişasta koyarım o zaman hamurunuz beyaz olur. Görüntüsüde güzel olur. Ben arapaşı yaparken ölçü kullanmam fakat sizlere vermek zorundayım. Bu şekilde sizlere ölçü vermeye çalıştım......

     MALZEMELER;

         -3 litre su,
        - 1 yemek kaşığı buğday nişastası,
        - 1 su bardağı un,ve tuz.

          ÇORBASI İÇİN;
  
         -Bir bütün tavuk (hindi etide çok lezzetli oluyor),
         -Tereyağı ve sıvı yağı,
         -5 litre su,
         -Domates ve biber salçası,
         -8 çorba kaşığı unu tavada kavurun ,pembeleşsin,
         -Limon ,karabiber,pul biber.
          
1-Tencereye suyun 4/3 ünü ve tuz koyarak kaynatın.
2. Kalan su ile unu ve nişastayı bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.
3. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
4. Yaklaşık bir parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.

         Çorbanın Yapılışı;
  Tencerede tavuğu kaynatın, etleri didikleyin.Geniş bir tencerede yağ ,salçayı kavurun.Etin suyunu ekleyin ve kaynasın.Kavurduğunuz unu ekleyin kaynasın.didiklediğiniz,tavukları ekleyin. Hamurunuzu kesin . Çorbanızla -hamurunuza servis sırasında pul biber,karabiber,ve bol limonla servis edin.
              
                                     Afiyet Olsun........











































0 yorum:

Yorum Gönder