Ailemin yıllar öncesi restorantı vardı.Arabaşı çok yapılırdı .Annem arabaşını çok güzel yapar.Bende annem usulü ile yapıyorum. Yaptığım arabaşı çok beğenilir.Çorbasını biz koyu severiz. Hamurda ince oldu mu tamamdır. Özellikle hamuruna 1 yemek kaşığı nişasta koyarım o zaman hamurunuz beyaz olur. Görüntüsüde güzel olur. Ben arapaşı yaparken ölçü kullanmam fakat sizlere vermek zorundayım. Bu şekilde sizlere ölçü vermeye çalıştım......
MALZEMELER;
-3 litre su,
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası,
- 1 su bardağı un,ve tuz.
ÇORBASI İÇİN;
-Bir bütün tavuk (hindi etide çok lezzetli oluyor),
-Tereyağı ve sıvı yağı,
-5 litre su,
-Domates ve biber salçası,
-8 çorba kaşığı unu tavada kavurun ,pembeleşsin,
-Limon ,karabiber,pul biber.
1-Tencereye suyun 4/3 ünü ve tuz koyarak kaynatın.
2. Kalan su ile unu ve nişastayı bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.
3. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
4. Yaklaşık bir parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.
Çorbanın Yapılışı;
Tencerede tavuğu kaynatın, etleri didikleyin.Geniş bir tencerede yağ ,salçayı kavurun.Etin suyunu ekleyin ve kaynasın.Kavurduğunuz unu ekleyin kaynasın.didiklediğiniz,tavukları ekleyin. Hamurunuzu kesin . Çorbanızla -hamurunuza servis sırasında pul biber,karabiber,ve bol limonla servis edin.
Afiyet Olsun........
0 yorum:
Yorum Gönder