ÇİKOLATA SOSLU ÇİLEK AŞKI



             Bugün benim doğum günüm.  ''Kendi pastamı kendim yaptım'' . Çok özendim .Doğaçlama ne yapayım diye düşünürken bu pasta ortaya çıktı. Malum çileğin bol olduğu bir mevsimdeyiz,çilekli bir pasta düşünürken ,çikolatasız ben pasta sevmem ikisi birleşince harika bir pasta ortaya çıktı.
          Bu güzel mutlu günde dilekte bulundum ,bakalım gerçekleşecek mi?  Zamanı  var gerçi :) Gelelim tarifime .Bugün doğum günüm sebebiyle klavyemin çenesi mi düştü ne ? :))

          Zamanım varken sizlere bir hayalimden bahsetmek istiyorum. Zamanımı çok aldığı için facebook + blog + twıter uzun uzun yazamıyorum. Üzgünüm ama inanın bloglara girip bakmaya bile zamanım olmuyor. Arada arkadaşlarımın bloguna girip bakıp yorum yazıyorum oda çok nadirdir.Biliyorum yazmalıyım fakat resim ve tarif yazmak hayli vaktimi alıyor.Neyse nereden nereye geldik :) Hayalimden size bahsedecektim. Blogda gördüğünüz 70 adat özel tariflerimle bir kitap çıkartmak istiyorum.Gelirinide öğrencilere burs vermek düşüncesindeyim .  Sponsor bulabilirsem ne mutlu bana........

                                  Sevgi ile kalın.........

            MALZEMELER;

    Sünger Pandispanya İçin;

4 adet yumurta (oda sıcaklığında),
1 su bardağı toz şeker,
Yarım çay bardağı ılık su,
1 su bardağı +1 çorba kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Yarım limon kabuğu rendesi,
1 fiske tuz.

       1-Dört  yumurta ve şeker kar beyaz oluncaya kadar çırp,
       2-Dört yumurta akını ve bir fiske tuzu kar beyaz oluncaya kadar çırpın,
       3-Kuru malzemeleri eleyin.Yumurta sarılı olan karışıma elenmiş malzemeleri ekleyin.
       4-En son yumurta beyazlı olan çırptığınız köpüğü tahta kaşıkla yavaş yavaş köpükleri sönmeden alttan üste doğru karıştırın. Mikser kullanmayın bu aşamada dikkat edin.Aksi taktirde yumurta aklarınız söner.Yuvarlak yağlayıp unladığınız kalıbınıza dökün ve önceden ısıttığınınız fırında 170 derecede fırın kapağını  açmadan pişirin. Piştikten sonra soğuması için kenara alın .Soğuduktan sonra üç pat kesin.


   ARA KAT KREMASI;

1 paket krem şanti çırpılmış.

      KREMASI;

2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 vanilya
1 çay bardağı vanilya.

     Bu malzemeyi tencerede karıştırın ve pişirin .Ilıması için kenara alın. 150 gr. bitter çikolatayı benmari eritin ve kremanıza katın.

ÜZERİ İÇİN;

500 gr. çilek,
Beyaz sos,
Frambaz sos,
Çikolatalı çubuklar,
Yeşil kurdela.

ARA KATLARINA;

50 gr. bitter şanfıstığı drajesi,
50 gr. framboaz,
50 gr.çikolata parçacıkları.

    YAPILIŞI;

1-İlk patınızı alın ve üzerine kremanızı sürün ara katlarına şanfıstığı bitter draje ve framboaz koyun .Üzerine  krem şanti sürün .İkinci ve diğer patlar için aynısını uygulayın. Kenarını krem şanti i,le sıvayın.
2-Pastanızın üzerine frambuaz sosu dökün.
3-Çilekleri eritilmiş çikolataya bulayın ve üzerine dizin.
4-Kenarlarına çubuklarınızı dizin.
5-Kurdela ile süsleyin.
6-Çileklerinizin üzerine beyaz sos ve frambuaz sosu ile süsleyin.

                             AFİYET OLSUN.........











































2 yorum:

  1. eline sağlık canım seni takibe aldım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim :) Sevgiler....

    YanıtlaSil