SULTAN BÖREĞİ



                   Kızartılan bir börek.Çok lezzetli oldu.

      MALZEMELER;

4 adet hazır yufka.

    Sosu İçin;

 1 çay bardağı sıvı yağı,
 1 çay bardağı süt.

   İç Malzemesi;

3 adet kuru soğan,
200 gr. dil peyniri,
750 gr. kuzu kuşbaşı eti,
Tuz,pul biber, kara biber.

       İç malzemenin hazırlanışı;
1-Kuzu etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
2-Yemeklik doğranmış soğan ve sıvı yağı eklenerek kavurmaya devam edilir. Pişirilir.
3-Tuz ve baharatları eklenir,ocaktan alınır.

  Kızartmak İçin;

 Sıvı yağı.

 Dışını Bulamak İçin;

2 adet yumurta,
1,5 su bardağı galeta unu.

      Böreğin Hazırlanması;

1-Yufka tezgaha yayılır.Süt ve sıvı yağı karışımı ile ıslatılır.
2-Yufka yarıya katlanarak 6'ya kesilir.İç konulup üzerine dilimlenmiş dil peyniri eklenir ve sarılır.
3-Önce çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa bulanır.
4-Bol kızgın yağda kızartılır.

                      AFİYET OLSUN....

















0 yorum:

Yorum Gönder