MAHLEPLİ KURABİYE


 Malzemeler
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket mahlepli kabartma tozu
  • Hamur kıvamını tutana kadar yeteri kadar un
Mahlepli Kurabiyenin Üzeri İçin
  • Yeteri kadar çörek otu
  • Yeteri kadar susam
  • 1 veya 2 tane yumurtanın akı


  1. Mahlepli kurabiyeyi yapmaya başlamadan öncen fırını 170 derecede ısıtmaya başlayalım.
  2. Daha sonrasına bir kabın içersine mahlepli kabartma tozu ve unu hariç tüm malzemeleri boşaltıp güzel bir şekilde karıştıralım.
  3. Daha sonrasına hamur kıvamını tutana kadar yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Bu arada mahlepli kabartma tozunu eklemeyi unutmayın.
  4. Hamurun kıvamının çok sert olmamasına özen gösterin. Kulak memesi kıvamı gayet yerinde olacaktır.
  5. Hamurun kıvamı tutunca oklava yardımıyla açıp çeşitli kurabiye kalıplarıyla kesin. Yıldız şeklindeki kurabiye kalıpları gayet güzel olacaktır. Kurabiye kalıplarınız yoksa elinizlede şekiller verebilirsiniz. Biz sarmal şekiller verdik.
  6. Kesilen kurabiye hamurları tepsiye dizin. Tepsinin içine yağlı kağıt sermeyi unutmayın.
  7. Kurabiye hamurlarının üzerlerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün ve ardından çörek otu ve susamları serpiştirin.
  8. Dizimi bitirdikten sonra tepsiyi fırına verin ve kurabiyelerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Kurabiyelerimiz piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

                   

0 yorum:

Yorum Gönder