VANİLYALI CUPCAKE



                   Görüntüsü kadar lezzetide güzel oldu. Şuara cupcake merakım başladı. Yaptıkça sizlerle paylaşacağım.....
                   
  MALZEMELER;

KEK İÇİN;

110 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
300 gr. toz şeker,
1 tatlı kaşığı vanilya,
2 yumurta,
165 gr. un,
58 gr. nişasta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 çimdik tuz,
120 ml. süt.

YAPILIŞI;

1- Fırın 175 dereceye ayarlanır.
2-Yağ ve şeker birlikte krema kıvamı alıncaya kadar çırpılır.
3- Yumurta eklenerek çırpılmaya devam edilir.Ardından süt eklenir.
4-Ayrı bir kapta un,nişasta ,kabartma tozu ,vanilya ve tuz birlikte elenir.
5-Unlu karışıma yağlı karışım karıştırılır ve çırpılır.
6-Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde karıştırma bırakılır.
7-Capceka kağıtlarının 3/4 'ü dolacak şekilde hamur paylaştırılır.
8-Önceden ısıttığınınız fırınınızda 20 - 25 dk. pişirilir.                                                                   
9-Tel ızgara üzerinde soğutulur.
10-Kremanızı üzerlerine sıkıp. Renkli süsleme şekerleri, yenilebilir parıltılı pullar,capceka süsleri ile zevkinize göre süsleyebilirsiniz.

   KREMASI ;

 1  adet hazır vanilyalı puding,
 1,5 su bardağı krem şanti.

      Vanilyalı pudingi tarifteki gibi pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra  1,5  su bardağı kremşantiyi ekleyin mikserle karıştırın. Kremanızı buzdolabında  yarım saat dinlendirin. Krema sıkma torbanıza alın ve kekinizin üzerine sıkın .....

                                      AFİYET OLSUN.....











1 yorum: